DEM Parti’nin hareketli seçmenleri seferber oldu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM) hareketli seçmenlerini taşımak için randevu verdiği Yenikapı miting alanı, adeta otobüs terminaline döndü.

Marmara Bölgesi'ndeki kentlerden binlerce seçmen, DEM Partisi'nin çağrısı üzerine oy kullanabilmek için partiye başvuruda bulunmuştu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Yenikapı sahilindeki miting alanında toplanan hareketli seçmenler ve otobüslerin kalabalığı, şehirlerarası otobüs terminalini anımsattı. 

Parti görevlileri tarafından otobüslere bindirilen seçmenler, Amed, Riha, Wan, Agîrî, Şirnex, Çewlig ve Sêrt gibi kentlere doğru yola çıktılar.

DEM Parti Hareketli Seçmenler Komisyon üyesi Gönül Karman, iki aydır yürütülen çalışmalar sonucunda bugün İstanbul'dan yaklaşık 4 bin seçmeni memleketlerine taşıyacaklarını belirtti. 

Gönül Karman, "İstanbul’dan yaklaşık 100 araç hareket edecek. Sadece buradan değil, Esenyurt, Sancaktepe ve diğer bazı uzak olan ilçelerden de otobüsler kalkacak. Seçmenlerimiz iradelerini koruması için Kurdistan’a gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Gönül Karman, AKP ve MHP ittifakının hayalet seçmen taşıdığı merkezlere öncelik verdiklerini ifade ederek, memleketlerinde oy kullanmak isteyen seçmenlere başvurularını yapmaları çağrısında bulundu. 

Başvuruların bugün akşam saatlerine kadar devam edeceğini vurgulayan Gönül Karman, "Bir oy bizim için kritik noktalarda çok şey değiştirecektir. Özellikle kadın arkadaşlarımız gidip sandıkta oylarını kullansınlar" dedi.

Seçmenlerden Şehmuz Çakar, iradesini korumak için memleketine gittiğini belirterek, "AKP'nin bu zulmünden bütün halkımızı kurtarmak için gidiyoruz. Bütün herkesin iradesine sahip çıkmasını istiyorum" dedi. 

Oya Sevim ise "Bir oy, bir oydur. Herkes gidip oylarını kullansın, kendi iradesine ve sandığına sahip çıksın" derken, Azad Çiçek ise "DEM Parti, bizim partimizdir. Hep öyle kalacaktır" şeklinde konuştu.